Budget Adviezen in 6 vragen

1. Wat is het verschil tussen Budget Adviezen en een doorsnee administratiekantoor ?

Budget Adviezen is een klein en professioneel administratiekantoor. Met korte lijnen. “Kan niet” zult u bij ons dan ook niet vaak horen. Voor ons is iedere klant belangrijk. Ons kantoor is aan huis en dus laagdrempelig. Wij willen ons onderscheiden in de wereld van de “grijze muizen”. Wij kennen onze klanten allemaal bij naam. Budget Adviezen is persoonlijk en dat willen we vooral blijven.

2. Wie is Budget Adviezen ?

Mijn naam is Marcel Nehrkorn, en ik ben Budget Adviezen begonnen in 1996. In de beginperiode combineerde ik dit met een baan. In 2002 heb ik een keuze gemaakt. Ik heb toen ontslag genomen bij mijn toenmalige werkgever. Van deze keuze heb ik geen moment spijt gehad. Mijn visie was: dat kan ik beter, en vooral anders. Wij verwerken de complete administratie inclusief ‘verloningen’ tot en met de jaarrekening en de fiscale afwikkeling hiervan. Bij een maandaangifte voor de btw is dat maandelijks en anders per kwartaal. Wij werken vanuit het aloude “schoenendoos principe”. Geen moeilijk gedoe dus met inscannen en downloaden. U verzamelt alle bescheiden zoals bonnen, facturen, bankafschriften en aangiften en doet deze netjes in een map. De rest wordt door ons verzorgd. Verder krijgen nieuwe klanten en startende ondernemingen bij ons in het begin extra aandacht en begeleiding. Wij vinden het belangrijk dat u in grote lijnen weet hoe het werkt. De fijne kneepjes van het vak, die passen wij toe. U doet waar u goed in bent, dan doen wij dat ook!

3. Waar sta je voor en waar ga je voor ?

Mijn motto is: “Meer voor minder” dat houdt in dat voor ons elke klant belangrijk is. Wij zijn geen kantoor met openingstijden van 09.00 – 17.00 uur. Wij begrijpen dat uw vragen ook vaak pas na werktijd in uw opkomen, u kunt ons dan gerust bellen. Wij zijn een proactief administratiekantoor, dit betekent dat indien wij iets in uw boekhouding opmerken waarvan wij denken dat het uw meer kan opleveren (fiscaal) door het anders te doen dan schromen wij ons niet om u hierover te informeren. Wij vinden persoonlijk contact heel belangrijk en besteden hier dan ook veel aandacht aan. Zo zijn we gestart en zo willen we ook blijven werken. Dat levert de grootste meerwaarde voor onze klanten op. Verder hanteren wij niet het consulttarief wat bij de grote accountantskantoren heerst, m.a.w. één telefoontje vandaag, morgen de rekening. Bij ons geldt: geen extra kosten voor vragen en advies zolang dit niet ‘de spuigaten’ uitloopt.

4. Je komt bij de mensen thuis. Is dat niet tijdrovend ?

Omdat wij dit belangrijk vinden sinds de start van ons bedrijf zijn wij hier nooit van afgeweken. Onze “eerste” klanten zijn dit gewend, onze nieuwe klanten verbazen zich erover. Voor ons is het persoonlijk contact belangrijk, daarom houden we deze service in ere. Het is fijn om regelmatig contact te onderhouden. Alleen zo kun je dingen in een vroeg stadium aanvoelen. Indien er vragen zijn probeer ik dit direct af te handelen. Dit is niet standaard bij veel administratiekantoren. Maar ja zoals we in het begin al schreven: “wij zijn geen standaard administratie kantoor”. Gelukkig niet.

5. Waarom heb je niet de ambitie om snel groter te groeien ?

Toen ik voor mij zelf ben begonnen heb ik bij een aantal grote bedrijven gewerkt. Daar heb ik veel gezien en vooral geleerd. Maar ook geleerd om het anders en beter te doen. Na mijn ontslag is dit erg belangrijk voor mij geweest. Sinds de oprichting tot en met heden heb ik nog nooit reclame hoeven te maken in traditionele zin. Mijn klanten komen bij ons via mond tot mond reclame. Daar zijn we trots op. Door klein te blijven kunnen wij kwaliteit garanderen naar onze klanten. Wij zien het als een vertrouwensrelatie en daar is een persoonlijk aspect van de zakelijke relatie belangrijk : service ! Ons motto is dan ook sinds het begin “Meer voor minder”.

6. Heb je tips voor het kiezen van een administratiekantoor / boekhouder ?

Moeilijk. Ik ben bescheiden en Budget Adviezen dus ook. Ik kan wel zeggen : “Wij doen het zo en zo”. Belangrijk is wat andere mensen over ons zeggen. Er moet een bepaalde click zijn. Zoals ik al schreef komen eigenlijk alle klanten via goede reclame van andere klanten bij ons terecht. Ik denk dat dit wel iets zegt over de werkwijze en over Budget Adviezen.