Diensten

Verwerking administratie

Wij halen de administratie bij u op en verwerken deze in ons systeem. Na verwerking ontvangt u de administratie in zijn geheel verwerkt retour. U hoeft zelf niets in te voeren, alleen de fysieke documenten in een map te doen. Wij hanteren niet zoals vele andere kantoren, een extra bijdrage voor software en licenties omdat u vanuit thuis gegevens moet invoeren.

BTW aangifte

Op basis van de verwerkte administratie doen wij voor u de BTW aangifte bij de Belastingdienst en geven aan of u BTW moet betalen of BTW terug krijgt. Indien er om een reden de administratie te laat wordt aangeleverd doen wij een nihil-aangifte zodat u geen boete ontvangt. In de volgende periode corrigeren we dan de nihil-aangifte. Bij export en import naar EU landen en uit EU landen bent u verplicht een ICT aangifte te doen. Deze verzorgen wij ook compleet voor u.

Kwartaalcijfers

Uit de verwerkte administratie maken wij indien nodig periodecijfers op. U kunt dus veelal ieder kwartaal zien hoe uw onderneming er voor staat. Indien dit noodzakelijk is voor bijv. de bank sturen wij deze direct door, na overleg met u. Indien u actuele cijfers heeft laat dit zien dat u uw onderneming serieus neemt.

Jaarrekening en fiscale afwikkeling

In het 2e kwartaal van het nieuwe jaar sluiten wij het oude boekjaar af en nemen we samen met u de fiscale aspecten door. Dit gebeurt altijd in een persoonlijk gesprek. In veel gevallen is het resultaat dan al bekend. Zodra we de jaarrekening definitief opmaken wordt dit in een afspraak besproken alsmede de fiscale afhandeling hiervan.

Bezwaarprocedures / Belastingdienst ed

Indien er zich vragen voordoen of situaties waarin specialistische hulp noodzakelijk is : o.a. notaris / advocaat / fiscalist werken wij samen met een accountantskantoor waar we goede ervaringen mee hebben. Verder kan het voorkomen dat er een dialoog met de Belastingdienst dient plaats te vinden (boekenonderzoek, controle). Deze zullen wij altijd begeleiden en vaak laten uitvoeren op ons kantoor.

Portal en AVG

Op onze website kunt u inloggen op uw eigen portal. In dit portal zetten wij alle belangrijke documenten die we niet zoals velen per mail sturen. Dit portal is veilig en zo wordt er voorkomen dat emails kunnen worden onderschept, wat we zeker niet willen. Indien er een bericht in uw portal staat krijgt u hiervan een bericht. Het is zelfs mogelijk om documenten te accorderen middels een 2 traps beveiliging. Nog meer zekerheid en geheel AVG proof.